Dijkwerkersdag 2017

 

 

Dromen, Durven, Doen was het thema van De Dijkwerkersdag 2017

Werken aan waterveiligheid, dat doen we samen!

Ruim 600 deelnemers bestaande uit dijkwerkers, waterprofessionals, mensen uit bedrijfsleven, bewoners en studenten kwamen op dinsdag 23 mei naar Media Plaza in Utrecht om te netwerken, kennis uit te wisselen en om ervaring met elkaar te delen.

Dagvoorzitter Henrike Branderhorst (Taskforce Deltatechnologie)  nam de aanwezigen deze dag mee in een setting van inspiratie en kennis uitwisselen.  
De openningsspeech werd verzorgd door Hetty Klavers (bestuurder Unie van Waterschappen).

Prof. dr. ir. Matthijs Kok (hoogleraar waterveiligheid TU Delft), Daan Mollema (regisseur van de tv-serie "Als de Dijken breken"), André Bol (directeur Hoogheemraadschap van Rijnland) en Lonneke van Dijk (team online communities HWBP), Roald Laperre (directeur Algemeen Waterbeleid en Veiligheid Ministerie van IenM) stonden met diverse presentaties in het plenaire programma.

Gedurende de dag waren er tal van interessante workshops te volgen. Ook konden bezoekers in het arbeidsmarktcafé hun linked-in profiel laten "APK-keuren" en in gesprek gaan met trainees en een aantal loopbaanoaches.
Russel Shorto, Amerikaanse schrijver en journalist, jarenlang woonachtig in Amsterdam, maar nu weer terug in New York hield een lezing over de Nederlanders, die water in hun DNA hebben.

Bekijk hier de video van de dijkwerkersdag die is gemaakt door studenten van de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. (duur video 2 minuten en 15 seconden).

Meer filmpjes over de Dijkwerkersdag 2017 vind je op ons Youtube-kanaal