Dijkwerkersdag 2019

 

Dijkwerkersdag 2019: Meters maken

De komende jaren gaan steeds meer dijkversterkingen van het HWBP in uitvoering. Het tempo moet fors omhoog: we gaan meters maken! Innovatie en samenwerking zijn cruciaal om de enorme opgave met elkaar te realiseren. En daarin hebben we jouw expertise keihard nodig.

Het thema ‘Meters maken!’ stond centraal tijdens de Dijkwerkersdag op donderdag 11 april 2019 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Samen met waterprofessionals vanuit Rijkswaterstaat, de waterschappen, kenniswereld en het bedrijfsleven gingen we op zoek naar nieuwe inzichten, inspiratie, verbindingen en innovaties. Een afwisselend en inspirerend programma, onder leiding van Brecht van Hulten.

09.00 - 10.00 uur   Ontvangst en Informatiemarkt
09.30 -  10.00 uur   Landelijke kick-off Girlsday, live vanaf de Dijkwerkersdag
10.00 -  11.30 uur   Plenaire opening met

  • Michèlle Blom ( directeur-generaal RWS) en Hetty Klavers (bestuurder UvW) geven een toelichting op de waarden en normen die zijn opgenomen in de alliantieprincipes.
  • Interview met Peter Glas (Deltacommissaris) en Rogier van de Sande (voorzitter Unie van Waterschappen) over onze opgave en urgentie.
  • Pieter van Oord (CEO van Oord) over hoe overheid en bedrijfsleven elkaar nog meer kunnen versterken.
  • Een dijkwerkerslezing door schrijver Ilja Leonard Pfeiffer (genomineerd voor de Libris literatuurprijs met zijn roman Grand Hotel Europa)
  • Erik Wagener (directeur HWBP) over de huidige stand van zaken, de belangrijkste ontwikkelingen en hoe gaan we gezamenlijk meters maken.

11.30 - 15.30 uur    Masterclasses, workshops en informatiemarkt
15.45 - 16.20 uur    Plenaire afsluiting door Thomas Rau (architect en visionair)
16.20 - 18.00 uur    Netwerkborrel

Het volledige programma is hier te downloaden

Een impressie over de Dijkwerkersdag 2018 vind je op ons Youtube-kanaal. Binnenkort vind je daar de impressie van de Dijkwerkersdag 2019.